Saç Dökülmesinin Sebepleri ve Doğal Tedavi Yöntemleri


Genel olarak saç dökülmesinin tek bir sebebi yoktur. Bir ya da birden çok faktörden dolayı saç dökülmesi problemi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Sağlıklı ve canlı bir saça sahip olmak önemlidir ve bunun korunması için de saç bakımı ve temizliği büyük bir önem arz etmektedir.

Saç dökülmesi her insanın yaşadığı oldukça doğal bir durumdur. Ancak saç dökülmesinin miktarı bu noktada oldukça önemli bir faktördür. O yüzden öncelikli olarak durumun farkına varmanız gerekiyor. Saçlarınızı yıkadığınızda ya da sabah kalktıktan sonra  beş veya altı adet saç teli görüyorsanız endişelenecek bir durum yok. Ancak çok fazla saç dökülmesi yaşıyorsanız bunun için önlemler almanız gerekmektedir.

Saç Dökülmesinin Sebepleri

Saç dökülmesinde, genetik, psikolojik faktörler, sağlıksız ve düzensiz beslenme, düzensiz uyku, ateşli hastalık, ameliyat, kullanılan ilaçlar, yaşanılan deri rahatsızlıkları, vitamin eksikliği, birtakım hormonal sıkıntılar, doğum yapma, kullanılan kozmetik ve kimyasal ürünler, kemoterapi ve stres gibi daha pek çok faktör etkili olabilir. Tüm bu faktörlerden bir ya da birkaçı saç dökülmesini etkileyebilir. Bu faktörlerden kaynaklı olan saç dökülmesinden doğal yöntemler ile kurtulmanız mümkündür. Şimdi bu çözüm yöntemlerine göz atalım.

Saç Dökülmesi İçin Doğal Çözüm

Bıttım Sabunu: Öncelikli olarak saçlarınızı yıkayın ve yıkadıktan sonra sabunu saç diplerinize masaj yapacak şekilde uygulayın. Birkaç dakika boyunca bu masajı saç diplerinize uygulamaya devam edin. Düzenli bir şekilde Bıttım sabununu kullanmanız durumunda saç dökülmesi, kepek ve saç beyazlaması gibi sorunlarınızdan kısa bir süre içinde kurtulabilirsiniz.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.